Rolada Ustrzycka

Rolada Ustrzycka

Roladę Ustrzycką zaczęto produkować w Ustrzykach Dolnych w 1976 roku. Nasza rolada wytwarzana jest według tradycyjnej receptury. Jest ona ręcznie zwijana, dzięki czemu zawsze posiada odpowiednią konsystencję. W naszej firmie Rolada Ustrzycka produkowana jest wyłącznie z najlepszej jakości serów podpuszczkowych dojrzewających pochodzących z naszego, jednego z najczystszych w Europie regionu. Oryginalny sposób produkcji oraz najlepsze składniki zapewniają Roladzie niezwykły smak oraz znakomite właściwości odżywcze.

Waga i wymiary:

Waga 0,35 kg, długość 12 cm, średnica 7 cm
Waga 0,70 kg, długość 17 cm, średnica 7 cm
Zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż: 36%
Zawartość wody: nie więcej niż 55%
Wartość energetyczna w 100 g: 270 kcal / 1120 kJ
Okres przydatności do spożycia: 90 dni